Rybí filé s jogurtem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Filé s jogurtem a vlašskými ořechy ve strouhankové krustě

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3419 KJ
sacharidy
60 g
bílkovina
43 g
tuky
42 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
3 g
draslík
1,508 g
fosfor
1,051 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
hořčík
453 mg
vápník
345 mg
sodík
225 mg
cholesterol
72 mg
železo
10 mg
mangan
10 mg
zinek
8 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 400 g rybího filé (kostky)
  • 60 g másla
  • 1 bílý hustý jogurt (neslazený)
  • 100 g strouhanky
  • 50 g kukuřičná strouhanka (na posypání)
  • 50 g vlašských ořechů
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř
  1. Mražené rybí filé necháme pomalu na půl rozmrazit.
  2. Filé otřeme do sucha, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  3. Navrch dáme jogurt s vlašskými ořechy a posypeme kukuřičnou strouhankou.
  4. Do zapékací misky nasypeme rohlíkovou strouhanku a na ní posadíme připravené filé.
  5. Dáme do předehřáté trouby na 170 stupňú cca 20 minut. Po dobu pečení dáme na vrch filé plátek másla (min. 2x).
  6. Podáváme s tím, na co máme zrovna chuť (bramborová kaše, pečivo, čínské nudle).

VYCHYTÁVKA SE STROUHANKOU V ZAPÍKACÍ MISCE - VSÁKNE VEŠKEROU VODU Z FILÉ, KDYŽ NENÍ ÚPLNĚ ROZMRAŽENÉ. FILÉ JE KRÁSNĚ ZESPODU SUCHÉ.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.