Rybí filé s jogurtem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3419 KJ
- sacharidy
- 60 g
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 42 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 1,508 g
- fosfor
- 1,051 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- hořčík
- 453 mg
- vápník
- 345 mg
- sodík
- 225 mg
- cholesterol
- 72 mg
- železo
- 10 mg
- mangan
- 10 mg
- zinek
- 8 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 400 g rybího filé (kostky)
- 60 g másla
- 1 bílý hustý jogurt (neslazený)
- 100 g strouhanky
- 50 g kukuřičná strouhanka (na posypání)
- 50 g vlašských ořechů
- šťáva z citronu
- sůl
- pepř
- Mražené rybí filé necháme pomalu na půl rozmrazit.
- Filé otřeme do sucha, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- Navrch dáme jogurt s vlašskými ořechy a posypeme kukuřičnou strouhankou.
- Do zapékací misky nasypeme rohlíkovou strouhanku a na ní posadíme připravené filé.
- Dáme do předehřáté trouby na 170 stupňú cca 20 minut. Po dobu pečení dáme na vrch filé plátek másla (min. 2x).
- Podáváme s tím, na co máme zrovna chuť (bramborová kaše, pečivo, čínské nudle).
VYCHYTÁVKA SE STROUHANKOU V ZAPÍKACÍ MISCE - VSÁKNE VEŠKEROU VODU Z FILÉ, KDYŽ NENÍ ÚPLNĚ ROZMRAŽENÉ. FILÉ JE KRÁSNĚ ZESPODU SUCHÉ.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.