Ingredience uzená vepřová krkovice
Krkovice je jeden z nejlepších kusů masa, které z prasete můžete dostat.Jako maso je vepřová krkovička docela univerzální – nejlepší není jen pro jeden jediný způsob úpravy, dá se grilovat, péct, dusit, udit atd...Vhodným kořením na krkovici je hlavně česnek, cibule a kmín, chuťově ji dobře doplní špenát nebo moravské zelí.Tento kousek masa se dobře udí.
Směs luštěnin s uzenou krkovicí
Menu GOLD Hrstka - směs luštěnin
Hrachová polévka s uzeným masem
Hrachová polévka s uzeným masem - klasická, velmi vydatná polévka, pro (nejen) zimní večery
Gemerské gule
Gemerské gule - že vám to nic neříká? Tak zkuste, jak výborné jsou se špenátem, nebo třeba jen s pečeným masem.
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a cibulkou
další z řady tradičních jídel, velmi oblíbených, alespoň u nás
Šunkofleky
Šunkofleky aneb zapékané těstoviny s uzeným masem
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem s dušeným špenátem