Ingredience sušená bazalka
Bazalka pravá je aromatická rostlina.Je původem z Indie.Je to nízká (20-40 cm) jednoletá bylina.Čerstvé nebo sušené listy se používají jako univerzální koření. Bazalka tlumí křečové bolesti, zlepšuje trávení,působí proti nadýmání, je vhodná při nespavosti. Má v kuchyni široké využití po celou dobu vegetace .Přidáváme ji k masu,do omáček i do polévek.Většina druhů obsahuje ve svých listech 0,3 až 1,5 procent oleje.Bazalky jsou stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní.Listy obsahují olej,který obsahuje linalol,estragol a kafr.Olej se získává také ze semem lisovaných za studena.Bazalka dorůstá až 60 cm a má bílé květy.Využití bazalky je na olej,jako zeleninu a koření.Používáme bazalku i v sušeném stavu.
Muffiny s mozzarellou
Vláčné a nadýchané
Křupavá pizza bez mouky
výsledek stojí za tu práci
Veganské minestrone
Tato hustá zeleninová polévka je skvělá možná právě proto, jak variabilní je její příprava.
Jednoduchý domácí chléb
Jednoduchý chléb bez nástrah a potřeb domácího kvásku. Variabilní a chuťově skvělý. A to nejlepší? Přesně víte, co obsahuje.
Rajčatový krém s mušlemi
Rajčatová polévka - ne tak ledajaká připravíme si krém s mušlemi
Salámový hřeben s bramborem
Salámový hřeben s pečeným bramborem, volským okem a zeleninou. Rychlé a jednoduché, ale úspěch zaručen.
Česká musaka
Zapečené brambory s mletým masem, zeleninou, posypané strouhaným sýrem.