Ingredience mléko plnotučné
Mléko je produkt mléčných žláz samic savců Mléko je základním zdrojem výživy .Mládata z mleziva získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění imunity.Když mluvíme o lidské výživě s označením mléko myslíme tím většinou kravské.Mléko má různé podoby.Může být čerstvé,zkyslé,sušené a td.Rostlinnými náhražkami zvířecího mléka jsou sojové mléko, rýžové mléko, mandlové mléko a další, ty však kromě barvy s (kravským) mlékem nemají nic společného.Mléko má hodně vitamínů zejména hořčíku.Kravské mléko má nižší obsah cukru a vyšší obsahbílkovin.Jeho hlavní protejn 80% je sýrovina , zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku.Mléko se upravuje pasterizací-to je že se zahřeje na 61 stupňů a je připravené na krátkodobé použití.Ultravysokým záhřevem UHT (částečná chemická změna, při aseptickém balení možnost dlouhodobého uchovávání při pokojové teplotě). Kromě prodloužení trvanlivosti dochází i k ničení patogenů.Mléko se také zpracovává na výrobky jako jsou smetana,jogurty,máslo,sýry,syrovátka,laktóza,sušené mléko a jiné.O mléce se mezi lidmi říká,žezvyšuje sekreci hlenu,alevědecké studie dokazují,že to není pravda. .
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
stále populárnější medvědí česnek v nádivce do křupava pečené rolády
Klasická Koprová omáčka
Kdo by neznal :) - klasicky s vajíčkem a knedlíky
Klasický sladký rohlík
Křupavé sladké pečivo v celé své kráse. Óda na snídani, to je sladký rohlík.
Marcelky Pudinkáče
Pudinkáče - sladký hřích, na který budete dlouho sladce vzpomínat
Segedín s pečeným karlovarským knedlíkem
Mňamka na nedělní obídek
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Ne až tak úplně všední ryba s pikantní olivovou