Ingredience vanilka
Vanilka je aromatické koření původem z Mexika používané zejména při přípravě některých sladkých jídel, pochutin a nápojů. Jedná se o fermentovanou tobolku (nesprávně lusk) . Nejdůležitější obsahovou látkou vanilky je aromatický fenolický aldehyd vanilin, který je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření.
Luxusní čokoládové košíčky
Jsou sice pracnější, ale výsledek je víc než luxusní
Straciatella bábovičky
Lze použít i jako muffiny a dozdobit krémem
Tvarohový mazanec
Zatím nejlepší, co jsem kdy dělala
Koláč s červenou řepou a čokoládou
Lze použít i na muffiny
Tvarohová buchta s čokoládovými kuličkami
Tvaroh s čokoládou...skvělá kombinace
Tvarohové brownies s lesním ovocem
Trošku jiné brownies
Bezvaječná bublanina
Když dojdou vajíčka a vy přeci jen máte chuť na bublaninu
Riccotový koláč
Určitě stojí za vyzkoušení
Jogurtová bábovka s kandovaným ovocem
Bábovka je po upečení krásně vláčná
Chinois – francouzský máslový koláč
Na čas sice náročnější, ale chuťově výborný koláč
Sladký rohlík čili loupák
100x lepší než-li kupovaný
Rebarborový koláč
díky rebarboře je koláč příjemně nakyslý
Cookies s čokoládou
Pečením samy získají kulatý tvar
Vanilkový koláč s nektarinkami
Křehké těsto plné lahodného vanilkového krému
Cuketový makovec
Bezlepkový a díky cuketě krásně vláčný
Vanilkový ovesný koláč s čokoládou
Pro ty, kteří milují zdravější varianty pečení
Ořechová kaše s chia
Snídaně pro dva
Muffiny s matcha čajem
Čekala jsem je více zelené, ale nevadí, na chuti to určitě neubralo