Ingredience majoránka
Majoránka zahradní je jednoletá, někdy i dvouletá bylina.Používá se jako koření na dochucování polévek, omáček a masitých jídel.Povzbuzuje chuť do jídla a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Čaj z majoránky může dokonce pomoci při bolestech hlavy nebo nachlazení.

Čočková polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s chlebem

Fazolová polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky, provoněná majoránkou a česnekem, podávaná s chlebem

Česnečka
Polévka, která zahřeje

Bramboračka
Tradiční polévka připravená ze samých dobrých věcí: brambor, krup a hub.

Gulášová polévka
Gulášová polévka z hovězího nebo vepřového masa zahuštěná jíškou, s převládající chutí papriky, majoránky a česneku

Masová směs s bramboráčky
Masová směs se zeleninou, k tomu 3 bramboráčky a česká klasika je na stole

Houbové karbenátky s pečeným bramborem
Karbenátky z mletého masa a hub, podáváme s pečeným bramborem a nejlépe kyselou zeleninou.