Ingredience vejce
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.
Sumeček na špenátovém lůžku
ryba je rychle hotová a velmi chutná
Buchta tchýně Jaruny
Pro ty, kteří nemají rádi
Kefírová buchta s dýní
Můžeme použít ovoce dle chuti
Luxusní čokoládové košíčky
Jsou sice pracnější, ale výsledek je víc než luxusní
Tvarohové koblížky
Kalorická bomba, ale kdo by jí odolal
Straciatella bábovičky
Lze použít i jako muffiny a dozdobit krémem
Harlekýn
Nezkazíte s ním žádnou oslavu
Tvarohový mazanec
Zatím nejlepší, co jsem kdy dělala
Pštrosí vejce
Nejen pro milovníky mletého masa
Dýňový koláč s mandlemi
Podzimní koláč
Koláč s červenou řepou a čokoládou
Lze použít i na muffiny
Kuřecí placičky
Jsou šťavnaté a moc dobré
Jogurtová müsli buchta
Nejlepší je druhý den
Tvarohová buchta s čokoládovými kuličkami
Tvaroh s čokoládou...skvělá kombinace
Tvarohové brownies s lesním ovocem
Trošku jiné brownies
Plněná vejce
Nemusí být jen na Velikonoce
Citrónová bábovka
k nedělní kávě ideální
Tvarohová štola
K jídlu hned v den pečení
Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami
Vydrží dlouho ...pokud se dříve nesnědí
Kávové řezy
jednoduchý jemný moučník
Těstoviny z červené řepy s feferonovým pestem
trochu jiné těstoviny
Tyrolské špekové knedlíky
skvělé i se zelím a pečínkou
Jáhelník
spařením jáhly ztratí svojí typickou hořkost
QUICHE
Výborný je teplý i studený