Ingredience petržel hladkolistá
Nejznámější druhy jsou petržel zahradní. Petržel má široké využití v potravinářství.
Petržel kořenová a petržel listová - kudrnka.Listová se může sklízet i v zimě.Používají se jen její listy, které slouží jako zelené koření a ozdoba pokrmů.
Zelný salát se sýrem a ořechy
skvělá chuť podzimu
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
bezmasý, nicméně velmi zajímavý pokrm
Parmazánové knedlíčky v kuřecím vývaru
opavdu slavnostní polévka
Tafelspitz
aneb vařené hovězí se zeleninou
Bylinková omáčka s vepřovým masem a nuselským knedlíkem
Upravená verze
Špagety s kuřecím masem v mléčné omáčce
Vše na jedné pánvi rychle a velmi chutně
Exotická čočková polévka
I v české kuchyni může vzniknout exotické jídlo - červená čočka a kurkuma jsou jeho základem.
Smetanový bramborový krém
Smetanový bramborový krém - lahodná hustá polévka
Uzený losos s gratinovanými brambory
Lahodná a jemná chuť
Španělská salsa
Španělská salsa - výborné například k zeleninovým hranolkám, nebo jakémukoliv masu.
Mousaka
Bramborové lasage z kombinace vepřového a skopového masa