Ingredience mleté hovězí maso
Hovězí maso je spolu s vepřovým masem je nejčastěji používané maso v české kuchyni.
Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů
Hovězí kofty
výborné s bramborovou kaší ochucenou Wasabi
Masové hovězí kuličky s omáčkou a rýží
Masové hovězí kuličky s omáčkou a rýží - můžeme i s těstovinami, nenchte se omezovat
Shepard pie
aneb pastýřský koláč s mletým masem, zeleninou a bramborovou kaší
Hachis parmentier
Mleté maso zapečené bramborovou kaší, jednoduché a dobré
Fazolový guláš s bramborem
Ideální vyprošťováček
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Mexiko u vás doma
Znojemská hovězí s rýží
Znojemská hovězí s rýží - všichni známe, a ještě lepší je druhý den.
Křenová omáčka s masovými kuličky
Křenová omáčka s masovými kuličkami - zapomenutá klasika, kdo z vás kdy dělal křenovou omáčku? Naše česká dobrota.
Mini hamburgry
Na jednohubku jsou přeci jen trochu velké, takže řekněme, že tohle je ideální Dvojhubka z hovězího.
Holubce na maďarský způsob (Töltött káposzta)
Velmi chutné i s čerstvým chlebem