Ingredience olivový olej extra panenský
Rostlinný olej je tekutý a je jich více druhů,slunečnicový,dýňový,kokosový,konopný,lněný,makový,mandlový,olivový,palmový,řepkový,sezsmový,sojový,arganový,spermový a bodlákový.Jsou také technické oleje,které se používají jako maziva.Máme ještě esencionální oleje,které jsou vonné.Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej.Výrábí se semen nebo plodů rostlin,které se lisují.Pokud jsou lisovány za studena, pak je tento olej kvalitní a používá se příkladně na konzumaci nebo jako terapeutický olej. Lisování za tepla je jednodušší, ale zato získáme méně kvalitní vhodný pro technické účely.
Italský zeleninový salát
Salát protkaný vůněmi a chutí Itálie. Zelenina čerstvá i naložená v té nejlepší kombinaci.
Gnocchi alľ Amatriciana
domácí bramborové noky s úžasnou chutí a vůní slaniny Guanciale
Penne all’Amatriciana
další z rychlých italských past neboli těstovin
Penne all‘ arrabiata
pikantní, jednoduchá úprava těstovin
Ceasar salát
Římský salát s česnekovými krutony a dresingem z ančoviček, dijonské hořčice a žloutků.
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo - chuť plná sýra a smetany
Špagety All Genovese
Nádherná a báječně voňavá úprava špaget, která na talíři vypadá opravdu výborně. Pravá Itálie u vás doma.
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami - snadná dobrota s lehkým glazováním
Penne all’a Amatriciana
Italské těstoviny krásných barev a ještě lepší chuti, se slaninkou a plné zeleniny.
Špagety Aglio olio a peperoncino
velmi jednoduchá a rychlá úprava pikantních špaget