Ingredience sýr ovčí
Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka.7r se vyrábí sražením mléka.Někdy se ke srážení používá kyselina, jako citronová šťáva nebo vinný ocet.Na výrobu sýrů se používá mléko kravské,kozí a ovčí.Různé druhy a příchuti se docílí různým procentem tuku v sušině, použití určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání přidáním různých přísad,jako bylinek a koření a jinými postupy při zpracovávání. Sýr se používá syrový,vařený,smažený,uzený,pečený,samotný nebo s různými přílihami.
Halušky s bryndzou a slaninou
Slovenský poklad
Bryndzová polévka
Polévka z bryndzy a brambor dochucená pažitkou, podávaná s osmaženým chlebem
Bramborové halušky s bryndzou
Halušky z těsta ze syrových brambor, podávané s bryndzou a slaninou
Bryndzové knedlíky
Něco na způsob tvarohových knedlíků, jen místo tvarohu jsme použili bryndzu.
Špenátové lívance s bryndzou
Do těsta na lívance jsme přidali špenát a osmažené lívance natřeli bryndzou
Bryndzovníčky
Buchtičky naslano z křehkého těsta s bryndzovou nádivkou
Bryndzové tyčinky
Křupavé tyčinky z bramborového těsta s bryndzou
Fusilli al pomodoro
Fusilli al pomodoro - těstoviny s rajčaty