Ingredience římský kmín
Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel.Šabrej kmínovitý neboli římský kmín.Semínka jsou podobná kmínu, ale jsou větší a zelenohnědá. Především však mají jinou vůni a hořkou chuť .
Hummus
Pochutnali si i odpůrci cizrny
Květáková polévka s vůní orientu
ochutnejte zdravou indickou kuchyni
Tortilly s fazolovou pomazánkou
svačina nebo pohoštění
Mexická červená rýže
rýže trošku jinak
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Mexiko u vás doma
Trhané vepřové maso s fazolemi
žhavá chuť šťavnatého masa v křupavé tortile
Quesadillas se zeleninou
Mexiko u vás doma - báječná, jednoduchá tortila, nejen pro vegetariány.
Řecká směs
Masovo zeleninová směs
Chilli con carne
Nabízím moji variantu tohoto klasického mexického jídla, zajímavostí je kombinace chutí římského kmínu a čokolády
Dhal z červené čočky
Že tohle jídlo neznáte Nevadí, je z Indie, ale příprava je poměrně snadná - sežeňte garam masalu a do toho.
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Upravit krůtí maso se sýrovou omáčkou, no proč ne. Použijeme čedar, jako přílohu třeba pečené brambory.