Ingredience vepřové sádlo
Vepřové sádlo získáme vyškvařením tuku z tukové vrstvy zvířete a je velmi kalorické.Po vychladnutí můžeme sádlo skladovat i několik měsíců v chladu a temnu.V kuchyni se nejvíce používá na smažení,ale i za studena.Naše babičky používali sádlo na vše i na buchty a koláče. Nové poznatky nepotvrdily že sádlo v organismu zvyšuje cholesterol a působí tak srdeční a cévní onemocnění.
Segedinský guláš z plecka to je pecka
Guláš nikdy nezklame.
Vepřové maso dvou druhů se zelím a bramborovým knedlíkem
Česká klasika - knedlo - vepřo - zelo.
Vepřovy ptáček
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat
Kančí se šípkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou - tak tenhle kanec už dořádil
Ragů z kapra
Kapr na balkánský způsob
Gemerské gule
Gemerské gule - že vám to nic neříká? Tak zkuste, jak výborné jsou se špenátem, nebo třeba jen s pečeným masem.
Ondráš
Co je to Ondráš? Pečené vepřové maso v bramborákovém těstě - jako přílohu zvolte např. kysané zelí.
Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe
Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky