Ingredience ryby
V našem jídelníčku by ryba jak sladkovodní tak mořská měla zaujímat přední místo v kuchyni.Ryby jsou výživné, a přestože některé druhy jsou považovány za "mastné" nebo "olejnaté", na rozdíl od červeného masa, mají vysoký obsah zdravých omega 3 mastných kyselin a nízký obsah nezdravých nasycených tuků.Ryby jsou také vynikajícím zdrojem libové bílkoviny, jejíž vysoká konzumace také přispívá k úbytku váhy.
Rybí filety na česnekovém másle
ryba nepotřebuje složitou úpravu
Domácí rybí salát
Ihned k jídlu
Pečený okáč s dýňovými hranolky
Okáč obecný - mořská ryba, upečeme si ho s dýňovými hranolky
Rybí polévka bez jiker
Polévka z drobných ryb, zahuštěná jíškou, podávaná s osmaženými rohlíky
Nepravé mušle
Vláčná směs z opečeného rybího masa podávaná ve skořápkách z mušlí
Okoun s vejci
Kdo je milovníkem ryb? Okoun patří mezi tu více chutnou rybičku.
Ryby na grilu
Grilovat můžeme parmu, makrelu, halibuta, tuňáka a jiné. Vyberte si jednu z nich a zkuste podle tohoto receptu!
Rybí tlačenka
Rybí tlačenka - nemusí být jen z vepřového. Můžete použít běžně dostupné ryby - kapr, lín, štika atd.