Ingredience mletý mák
Mák obsahuje asi 40 až 60 % oleje, zejména ve formě nenasycených mastných kyselin .Mák je možné zařadit do racionálního jídelníčku.Konzumace máku je vhodná pro osoby se zvýšenou potřebou vápníku těhotné a kojící ženy, ženy po přechodu.Téměř všechna produkce je určena pro potravinářství . Mák se široce používá především při přípravě makového pečiva.
Citronový chlebíček s mákem
občas sladké neuškodí
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
sladký oběd v chladném počasí potěší
Hrnkový makovec se švestkami
švestky a mák se skvěle doplňují
Cuketový makovec
Bezlepkový a díky cuketě krásně vláčný
Makové křehké muffiny
švesty a mák jsou skvělá dvojice
Cizrnová korma s květákem
objevte indickou kuchyni
Bílý (toastový) chléb
Bílý chléb je jednoduchý k upečení a má jen jednu vadu - ten kupovaný už nebudete chtít ;)
Klasický sladký rohlík
Křupavé sladké pečivo v celé své kráse. Óda na snídani, to je sladký rohlík.
Koláč z krvavých pomerančů
Sezóna červených krvavých pomerančů je v plném proudu. Využijte je k přípravě této dobroty - bochník nebo koláč, na formě nesejde.
Houstičky levné a nadýchané
Houstičky - super na svačinu pro děti
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem - tradiční české jídlo, rychlé a snadné