Ingredience aljašská treska
Dnes se treska řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Dnes je sice u nás v prodejnách k mání čerstvá, chlazená i mražená treska.Nízký podíl vaziva činí tresčí maso lehce stravitelným a jeho tepelná úprava je velmi rychlá.Kromě jemného masa se za delikatesu považují rovněž tresčí játra. V jejich tuku se navíc skrývá celá řada cenných nutričních látek.
Treska s glazovanou cibulí
ryba na našem stole nechybí
Treska na sardelovém másle
zdravý oběd
Rybí krokety
ledový salát, cherry rajčátka a avokádo
Ryba na červeném curry
pro milovníky pikantních exotických jídel
Filety z tresky na zelenině
Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory maštěné máslem nebo podáváme samotné.
Treska s květákovým pyré a hráškem
šťavnatá ryba s jemnou chutí květákového pyré
Fenikl s treskou na zeleninovém podkladu
Fenikl - opomíjená zelenina, výborně doplní chuť ryby
Filety z Ajašské tresky v kořeněné panádě
Filety s tresky a bramborová kaše.
Krevety s aljašskou treskou a skleněné nudle
Krevetky, kousek tresky a skleněné nudle - jídlo v cuku letu
Aljašská treska se zeleninou
Ryba a zelenina dobrá volba