Ingredience vývar
Pro přípravu vývaru se často používají části masa s kostí, jako např. hovězí přední, kuřecí hřbety, rybí hlavy ap., které mají omezené použití pro přímou přípravu masného jídla. Suroviny se zpravidla vkládají do studené, málo či vůbec solené vody, aby se chuťové látky lépe vyvařily. Dobrý vývar hospodyňky považovaly a i dnes mnohdy považují za vrchol kuchařského umění.
Králík s hořčičnou omáčkou
Králík s hořčičnou omáčkou - pradědečkův recept
Bramborovo-celerová polévka
Bramborovo-celerová polévka - jiná, ale velmi chutná polévka.
Vepřová kýta s bramborem a žampiony zapečená se sýrem chedar
Vše do jednoho pekáče. Ušetříte nádobí a skvěle se nadlábnete .;-)
Srnčí biftek
Srnčí biftek pro labužníky
Kančí žebírka
Kančí žebírka se zeleninou, podlité vínem.
Cibulová polévka
Cibulová polévka - rychlá a snadná, i tak plná chuti
Vepřová kotleta plněná kukuřicí
Z kotlety velmi jednoduše chutné jídlo
Plněná vepřová panenka
Plněná vepřová panenka s nádivkou
Špecle na smetaně se slaninou a salámem junior
Naše vynikající rychlovka, když doma zrovna není pořádný kus masa
Holanská omáčka
Používá se jako základ jemných ,teplých omáček.
Květáková polévka
Někdo může rozmixovat na jemný krém