Ingredience zakysaná smetana
Zakysaná smetana či kysaná smetana je mléčný výrobek .Průmyslově se vyrábí fermentací smetany v tancích nebo přímo v kelímcích.Používá se ve studené i k vaření polévek, omáček apod.Ve východoevropské kuchyni je zvykem při podávání přidávat zakysanou smetanu do některých polévek jako je boršč nebo soljanka.
Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe
Tartiflette
Tartiflette aneb opravdu ,,Francouzské,, brambory
Kuřecí koktejl
Různých druhů kuřecích koktejlů je nespočet, zde je můj oblíbený se zeleninou
Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky
Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru
Koprová omáčka
Příprava koprové omáčky, následně možno doplnit klasicky vejcem nebo hovězím masem
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Upravit krůtí maso se sýrovou omáčkou, no proč ne. Použijeme čedar, jako přílohu třeba pečené brambory.
Kuře na paprice se špeclemi
Jak udělat skutečně dobré kuře na paprice? Rozhodně může být lepší, než čekáte, třeba se špeclemi nebo těstovinami.
Koprovka, koprová omáčka
Krémová omáčka s voňavým koprem, výborná s vařeným hovězím masem a knedlí, nebo třeba jen s natvrdo uvařenými vajíčky a brambory
Dort se zakysanou smetanou
Piškotový dortík s krémem ze zakysané a sladké šlehačky, zdobený pařížskou a normální šlehačkou a ovocem.