Ingredience lilek
Lilek je zelenina.je náročný na teplo.Pěstuje se ve skleníku.Používá se v kuchyní syrový,dá se zapíkat,marinovat a sterilovat.Šťáva má antibiotické účinky.Čerstvý snižují cholesterol,čistí krev.Podporuje činnost jater. Je vhodný jako podpůrný prostředek při léčbě kožních afektů a ekzémů.
Lilek načerno
maso máme rádi ale nemusí být každý den
Quinoa s pečenou zeleninou a balkánským sýrem
Lehké jídlo, které oceníte nejenom v letních měsících
Italský zeleninový salát
Salát protkaný vůněmi a chutí Itálie. Zelenina čerstvá i naložená v té nejlepší kombinaci.
Zeleninové lasagne
Bezmasý obídek, ale určitě zachutná i těm, kteří si bez masa oběd radši nepředstavují
Zeleninové ragú s kuskusem
Zdravý lehký oběd nebo večeře do horkých dnů
Zapečený plněný baklažán
Dlouhé zimní večery si říkají o teplou večeři - plněné baklažány jsou jednoduché, rychlé a variabilní v možné náplni.
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina - Lehká letní večeře z hlívy, lilku, rajčat a fantazie
Paličky na rozmarýnu s chipsy
Paličky, lilek, rozmarýn - spousta zajímavých chutí
Bulharský džuveč
Bulharský džuveč - pokud je pro vás to slovo neznámé, jde o směs zeleniny a masa
Lilkový salát
Lilkový salát - předkrm, nebo lehká večeře
Ratatouille
Ratatouille - výborná zeleninová příloha, nebo hlavní chod.
Zapečený lilek
Zapečený lilek s nádivkou, podáváme ideálně s čerstvým křupavým pečivem.
Ratattouile
lilky a cukety po ,,francouzsku,,
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Chutný a zajímavý způsob úpravy této populární zeleniny, rozhodně vás nezklame
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami - chuťový zážitek, který byste si neměli nechat ujít