Ingredience muškátový květ
Muškátový květ je druh koření. muškátový „květ“ je masitý plochý míšek obalující semena a vybíhající až do patnácti úzkých proužků. Za čerstva je krásně červený a sušením přechází do barvy oranžové. Dnes se oříšek používá ke kořenění zeleniny, salátů a polévek, ale také pečiva a cukroví. Oříšek prý zvyšuje uspávací a opojný účinek alkoholu a tvrdí se, že působí afrodiziakálně. Květ se přidává do masových polévek, uzenin, zeleniny a do některých kořenitých směsí.
Balené kapustičky
zabalit jde skoro všechno
Křenová omáčka s uzeným jazykem
netradiční úprava tradiční omáčky
Polévka s klobásovými knedlíčky
zase jiné knedlíčky
Kuřecí prsa v citronové omáčce
Jednoduché, lehké a pro každou příležitost.
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
s játrovou nádivkou
Čokoládový rebarborový koláč
Geniální kombinace šťavnaté rebarbory a extra kakaové čokolády, navíc v bezlepkové variantě.
Kančí guláš s karlovarským knedlíkem
Guláš z kančí plece
Pórková polévka
Pórková polévka je prostě a jednoduše elegantní, jednoduchá, výborná a super rychlá.
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Veganská varianta koláče plného ořechů a ovoce. Rychlý a delikátní, doplněný křupavou drobenkou.
Cibulová polévka
Klasická cibulačka, plná vitamínů a chuti. Zahřeje a snadno a levně se připraví za pár minut.
brokolicový krém
easy