Ingredience jablko
Z jablek se vyrábí džusy,džemy,kompoty,čaje,aroma do jídel.Nejlepší jsou však čerstvá,obsahují ředu látek prospěšných organismu,zvyšují imunitu,mají vliv na odolnost proti stresu.Jablka se také suší při 48 stupních,kdy se uchová nejvíc vitamínů,minerálů a bílkovin.Jablka zlepšují činnost střev,snižují cholesterol,normalizují střevní mikrofloru.Šťáva z jablek je zdrojem vitamínů,pektinů,ovocných kyselin,má vysoký obsah vlákniny.Vyrýbí se z ní mošt a destilát(calvados).
Ovocný salát s kaki
Ovocný salát s kaki - vitamínová bomba pro zimní měsíce
Rychlokoláčky
Můžou s vámi tvořit i vaše ratolesti
Žemlovka
Žemlovka s jablky
Kuře pečené na víně s bramborem
Do zlatova upečené kuřátko na víně s pečenými česnekovými brambory a sýrem.
Kuřecí játra s jablky
Kuřecí játra s jablky a bramborovou kaší
Zelný salát s hrozny
Salát z červeného zelí s hroznovím vínem
Jablkový dezert z lístkového těsta
Dezert z lístkového těsta, dětských piškotů, vanilkového pudinku a strouhaných jablek
Jablkový kompot
K obědu si můžeme připravit rychlý kompot z povařených jablek
Kachna se zelím a chlupaté knedlíky
Kachna s červeným zelím a chlupaté knedlíky - nemusí být zrovna Svatomartinská, chutná vždy
Mrkvový salát
Zdravý sladký salát z mrkve, jablek a citronové šťávy
Ostré gaspacho z jablek a rajcat
Studená Kořeněná nasládlá super osvěžující polevka
Jablečný štrůdl
vynikající levny a rychli
Babiččin štrůdl
Dva druhy klasického štrůdlu, připravíme si s náplní jablečnou a tvarohovo-meruňkovou.
Koláč z listového těsta s jablky
Rychlý koláč z listového těsta s plátky jablek, sypaný cukrem a kokosem