Ingredience olivy
Věděli jste, že oliva patří mezi ovoce?Barevnost oliv - Nejdříve jsou olivy zelené, ale zráním mění svou barvu na vínově červenou, červenou, fialovou a nakonec černou. Olivy jsou zdravé ,ale nic se nemá přhánět co se týká konzumace. Olivy jsou vydatným zdrojem tuku, měli bychom je konzumovat v omezeném množství. Navíc jsou často ve slaném nálevu, což pro naše zdraví není úplně nejlepší.
Slaný koláč s pestem a rajčaty
Když potřebujete něco hodně rychlého a přitom dobrého.
Spaghetti alla mollica
Spaghetti s ančovičkami, kapary, olivami a opečenou strouhankou
Olivová bageta
Místo oliv můžeme dát sušená rajčata, ořechy, semínka, brusinky...nebo jí nechat jen tak
Pangasius s olivami
Rybí filet Pangasius s olivami
Šunková Omeleta
Rychlá a vynikající snídaně.
Chobotnice na grilu
Chobotnice na grilu - v naší zemi trochu nezvyklé, leč vynikající..stojí určitě za vyzkoušení
Vepřová panenka s nádivkou
Vepřová panenka s nádivkou - nádivku si připravíme z kuřecích jater
Zapečené brambory s nivou, brokolicí a olivami
Zapečené brambory s nivou, brokolicí a olivami - rychlovka na obět nebo večeři
Rýžový salát s kuřetem
Rýžový salát s kuřetem - lehký salát
Fazolový salát
Salát z bílých fazolí
Salát z vařeného hovězího masa
Salát z hovězího plecka
Čočkový salát
Když vám zbyde čočka z oběda, uděláme výbornou večeři
Dušené kuře po římsku
Dušené kuře na víně
Balkánský salát
Zeleninový salát se sladkokyselou zálivkou a balkánským sýrem
Jarní salát s lososem
Salát s lososem a hořčičnou zálivkou, výborné, lehké a chutné jídlo nejen do horkého dne