Ingredience sádlo
Sádlo je živočišný tuk,který se získává z prasat,hus kachen atd.Používá se v kuchyni na vaření,smažení a za studena.Také se používá při výrobě mýdla a mastí.Sádlo je velmi kalorické na 100 g má vepřové sádlo 3600 kj,má 99% tuků.Nové poznatky nepotvrdily že sádlo v organismu zvyšuje cholesterol a působí tak srdeční a cévní onemocnění - tento efekt je nyní dáván za vinu nadměrné produkci inzulinu vlivem vysokého obsahu cukrů v moderní stravě.Vyrábí se tak,že se nakrájí na malé kousky a vyškvaří se.Zcedí se a z kousků jsou škvarky a horké tekuté sádlo,které ve sklenici ztuhne. V poslední době se stále více mluví o použití sádla v kosmetice. Používá se jako pleťová maska.
Vepřové maso dušené na houbách
Kousky vepřového plecka dušené s houbami, jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži
Roštěnky
Dušené hovězí roštěnky, podávané s vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny
Dušené maso kuřecí
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení kuřecího masa.
Dušené maso vepřové
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení vepřového masa.
Dušené maso hovězí
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení hovězího masa.
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně - moravská klasika, pokud si ji pamatujete jenom ze školy, tak si ji určitě udělejte takhle
Kmínová polévka
Polévka uvařená z brambor dochucená kmínem zahuštěná vejcem podávaná s osmaženými kousky chleba
Česnečka
Polévka, která zahřeje
Bramboračka
Tradiční polévka připravená ze samých dobrých věcí: brambor, krup a hub.
Gulášová polévka
Gulášová polévka z hovězího nebo vepřového masa zahuštěná jíškou, s převládající chutí papriky, majoránky a česneku