Ingredience pažitka
Pažitka neboli šnytlík.V kuchyni má široké použití. Dá se jí ochutit chléb s máslem nebo polévky. Výborně chutná nasekaná do salátů či vaječných jídel, kde může nahradit cibuli.
Bryndzovníčky
Buchtičky naslano z křehkého těsta s bryndzovou nádivkou
Zapečené topinky s vejci a bešamelem
Smažené topinky pokladené vejci natvrdo, potřené bešamelovou omáčkou a zapečené v troubě
Sýrový salát
Sýrový holandský salát
Brambory s tvarohem
Brambory s tvarohem - oblíbené jídlo našich prarodičů
Ředkvičková pomazánka
Tvarohová pomazánka se strouhanými ředkvičkami jako zdravá svačinka nejen pro děti
Nápoj z podmáslí
Pikantní nápoj z podmáslí
Pečený kozí sýr se zeleninou
Pečený kozí sýr se zeleninou a dipem z jogurtu
Nadívaná kuřecí prsíčka v hořčičné omáčce
Nadívaná kuřecí prsíčka v hořčičné omáčce - báječná věc, kdo neochutná, neuvěří :)
Kuře s mrkví
Rychlé a zdravé kuře s mrkví
Rybičková pomazánka tvarohová
Pomazánka ze sardinek s tvarohovo-máslovým základem
Topinka se smaženicí
Topinka se smaženicí z hub a vajec - v jednoduchosti je síla, a čím víc česneku, tím silnější
Vaječná omeleta s houbami
Vaječná omeleta s houbami, doplněná bazalkou a pažitkou - recept nejen na podzimní sběr hub
Tvarohová pomazánka budapešťského typu
Výborná domácí pomazánka z tvarohu zjemněného margarínem a okořeněného mletou paprikou, cibulí a česnekem
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky - krásně hřejivá polévka s knedlíčky z kuřecích jater