Ingredience kuřecí játra
Játra savců, ptáků i ryb jsou běžně konzumována. Na mnoho způsobů se upravují hovězí i vepřová játra, z jater ptáků se pojídají játra kuřecí, specialitou je foie gras – ztučnělá játra překrmovaných hus .Z jater ryb jsou to především tresčí játra,Játra řadíme vedle ledvinek, žaludků, srdcí atd. mezi vnitřnosti. Spousta lidí se konzumaci pokrmů z jater brání.Pro běžně zdravé jedince jsou játra pouze
Pikantní kuřecí játra
nejlepší jsou s bramboráčky
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
s játrovou nádivkou
Kuřecí játra se žampiony na víně
víno je skvělé i na vaření
Kuřecí játra s kapií a houbami s rýží
do půl hoďky vařeno
Krůtí játra s bramborou kaší
Játra tam měkká, že Vám bude stačit polévková lžíce
Domácí paštika
Domácí paštika - drůbeží játra, provensálké koření... s rozpečenou bagetkou a červeným vínem ideální.
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda inspirovaná receptem na nadívaného bažanta
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater - připravíme si domácí paštiku, není to tak složité jak si můžete myslet ;-)
Vepřová panenka s nádivkou
Vepřová panenka s nádivkou - nádivku si připravíme z kuřecích jater
Vejce s játry
Vejce s játry - připravíme si chuťovku, do které použijeme kuřecí játra s chřestem
Kuřecí játra s jablky
Kuřecí játra s jablky a bramborovou kaší
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky - krásně hřejivá polévka s knedlíčky z kuřecích jater