Ingredience kapusta
Kapusta neboli brukev je české označení pro několik druhů dvouleté košťálové zeleniny.Kapustu můžeme připravovat na mnoho způsobů, např. vařit, smažit, dusit, zapékat, pařit apod. Syrová se však nejí.
Závin podle Malvínky
zdravý a skvělý
Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový
Polévka z máslových fazolí s tuňákem
luxusní a rychlá
Kapustový nákyp
Pro masožravce můžeme přidat třeba nakrájenou slaninu nebo kousek uzeného
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Další z variant tohoto v současnosti stále populárnějšího jídla
Kapustová polévka s brambory
Rychlá a moc dobrá
Kapustové smaženky
Kapustové smaženky - smaženka trochu jinak
Pečený vepřový oříšek
Vepřové maso s kapustou a bramborem
Dušená kapusta
Dušená kapusta zahuštěná moukou, nejlepší s vařenými brambory a plátkem vařeného, pečeného nebo dušeného masa
Kapustové karbanátky
Smažené karbanátky z uvařené kapusty se slaninou
Zapečené brambory s kapustou
Zapečené brambory s kapustou, mletým masem a smetanou
Kapusta se šunkou
Zdravý kapustový nákyp se šunkou
Kapustový závin se šunkou
Kapustový závin se šunkou pečený v alobalu