Ingredience švestková povidla
Švestková povidla jsou dávným dědictvím po našich předcích, kteří odpařováním vody při vaření získávali sladidlo s dlouhou trvanlivostí.Povidla se používají jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, dále jako sladká náplň do buchet, koláčů, šátečků apod. a do dalších pokrmů, jako jsou například kynuté knedlíky.
Kančí medailonky se švěstkovou omáčkou
Co k tomu víc dodat, prostě TOP
Moravské uzené s povidlovou omáčkou
ze staročeské kuchyně
Perníkové řezy s povidlím
Tak trochu jiný perník
Babiččiny koblihy
kdo by je neměl rád
Povidlové taštičky
moučník nebo sladký oběd
Pohankovo – mrkvové šátečky s povidlím
Výborné hned po upečení, ale chutnají i rozležené
Hovězí pečeně na červeném víně
Hovězí pečeně na červeném víně - výborná varianta omáčky z vína a zeleniny
Srnčí žebro
Srnčí žebro na černo
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou - šťavnatá panenka v kombinaci se sladkokyselou omáčkou
Moravské koláčky
Moravské koláčky svatební - dobrota i na běžný stůl, nečekejte až se budete vdávat :)
Rychlokoláčky
Můžou s vámi tvořit i vaše ratolesti
Kynuté knedlíky s povidly
Kynuté knedlíky s povidly vařené v mikrovlnce na páře
Kynuté knedlíky plněné
Knedlíky vařené na páře, plněné kompotem, čerstvým ovocem nebo povidly, sypané mákem (nebo strouhankou, nebo cukrem).
Švestková omáčka
k uzeným masům
Bavorské vdolečky
Klasické výborné koblížky, jak je znáte plněné povidly a s tvarohem, nezpomenutelná sladká pochoutka
Honzovo kynuté buchty
Honzovo kynuté buchty s povidly a švestkami
Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou
Vdolek s povidly, sladkým tvarohem a šlehačkou - sladká dobrota už od školních let