Ingredience bazalka čerstvá
Bazalka pravá je aromatická rostlina.Je původem z Indie.Je to nízká (20-40 cm) jednoletá bylina.Čerstvé nebo sušené listy se používají jako univerzální koření. Bazalka tlumí křečové bolesti, zlepšuje trávení,působí proti nadýmání, je vhodná při nespavosti. Má v kuchyni široké využití po celou dobu vegetace .Přidáváme ji k masu,do omáček i do polévek.Většina druhů obsahuje ve svých listech 0,3 až 1,5 procent oleje.Bazalky jsou stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní.Většina druhů obsahuje ve svých listech 0,3 až 1,5 procent oleje.
Kuřecí prsa s pestem
kuřecí prsa zase jinak
Křupavá pizza bez mouky
výsledek stojí za tu práci
Domácí sušená rajčata v oleji
Domácí sušená rajčata v oleji - trocha Itálie do domova
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Špagety s rajčaty a kuřecím masem - výborný lehký oběd, který zvládnete do dvaceti minut.
Zeleninový salát s krabími tyčinkami
Zeleninový salát na čínském zelí s krabími tyčinkami - barevná chuťovka, nebo i hlavní jídlo k večeři
Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem
Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem - vegetariánské jídlo, které nadchne každého.
Salát s cherry rajčátky a olivami
Salát s cherry rajčátky a olivami - výborný salát, hodí se například ke grilovaným masům.
Kuřecí paella
Pro ty, co nemají rádi mořské plody
Penne all‘ arrabiata
pikantní, jednoduchá úprava těstovin
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Velmi zajímavá těstovina, původem ze Sardínie - v mé úpravě s cizrnou, rajčaty a prosciuttem
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Chutný a zajímavý způsob úpravy této populární zeleniny, rozhodně vás nezklame
Fusilli al pomodoro
Fusilli al pomodoro - těstoviny s rajčaty
Špagety All Genovese
Nádherná a báječně voňavá úprava špaget, která na talíři vypadá opravdu výborně. Pravá Itálie u vás doma.
Špagety s mletým masem
Špagety s omáčkou z mletého masa, sypané sýrem