Ingredience tuňák ve vlastní šťávě
maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku .Pro zdraví je samozřejmě výhodnější použití tuňáka čerstvého . I přesto je možné tuňáka ve vlastní šťávě zařadit na zdravý jídelníček .Tuňák se skvěle snoubí s těstovinami, luštěninami. Dobrý je v teplých i studených pokrmech. Vhodné je vybírat dražší typy konzerv (známější značka). Laciné druhy tuňáků často silně zapáchají po rybině a chuť výsledného pokrmu je velmi nepříznivá.
Tuňák s kuskusem a zeleninou
zeleninu můžeme použít čerstvou nebo mraženou
Lahůdkové ovesné placky
může si vybrat - tuňák nebo losos
Polévka z máslových fazolí s tuňákem
luxusní a rychlá
Polévka z červené čočky se smetanou a tuňákem
rychlá polévka, která i zasytí
Vitello tonnato
aneb telecí s tuňákovou omáčkou
Salát s karotkou, tuňákem a vajíčkem
Zdraví na talíři
Salát s jogurtovou zálivkou a tuňákem
Salát z rukoly ochucený zálivkou
Tuňákové smažené taštičky
Smažené taščičky s tuňákem
Zeleninový salát s tuňákem
Rychlá večeře a hlavně zdravá
Špagety s tuňákem
Špagety s omáčkou z rajčatového protlaku a tuňáka
Rybičková pomazánka rychlá
Rybí pomazánka z pomazánkového másla nebo lučiny
Obložené chlebíčky trochu jinak
Obložené chlebíčky zapékané v troubě
Salát s tunákem
Salát s tunákem se sladkokyselou zálivkou, upravený s olivami, ředkvičkami a vejci