Ingredience citronová šťáva
Citron je plod citronovníku. Citrony obsahují velké množství kyseliny kyseliny citronové , mají přibližně kolem 87 % vody. Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.
Lívance
Sladké lívanečky s jahodovou pěnou nebo s marmeládou a tvarohem či zakysanou smetanou
Kynuté buchty
Z kynutého těsta je možné připravit buchty s povidly, buchtičky s krémem, štrůdl, svatební koláčky, tvarohové koláče, a další
Koblížky
Z tohoto těsta se dají připravit výborné koblížky s marmeládou, nebo se dají vykrájet vdolky podávané s povidly a tvarohem.
Borůvkový koláč
Borůvkový koláč z těsta z kypřícího prášku sypaný borůvkami a drobenkou nebo perníkem
Brusinková omáčka
výborná ke grilovaným masům
Holanská omáčka
Používá se jako základ jemných ,teplých omáček.
Mrkvový salát
Zdravý sladký salát z mrkve, jablek a citronové šťávy
Kuřecí koktejl
Různých druhů kuřecích koktejlů je nespočet, zde je můj oblíbený se zeleninou
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Jedna z variant populárního řecké špízu, velmi snadného na přípravu
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Výtečná česká klasika - hovězí s rajskou omáčkou, tak jak ji známe z našich restaurací. Zvládneme to i doma!
Dhal z červené čočky
Že tohle jídlo neznáte Nevadí, je z Indie, ale příprava je poměrně snadná - sežeňte garam masalu a do toho.