Ingredience hlávkové zelí
Hlávkové zelí je blízce příbuzné kapustě, od které se liší strukturou listů.Krouhané hlávkové zelí se hodí syrové do salátů, vařené nebo kysané zelí slouží jako příloha.
Bůčkové závitky s červeným zelím
k takovému obědu se hodí jedno orosené pivo
Bramborové placky s husím masem
k huse nemusí být vždy knedlík
Krkovička na cibuli a česneku s hlávkovým zelím
klasika české kuchyně nesmí chybět
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
byť tradiční, tak docela neotřelá kombinace ryby a hub
Smažené vepřové krokety
se zelným salátkem
Ukrajinský boršč
jeden z mnoha receptů na boršč
Sub gum z vepřového masa
Holandská kuchyně.
Skleněné nudle s kuřecím masem a zeleninou
Asijská kuchyně
Vegetariánský Boršč z Ukrajiny
Bezmasá varianta
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw - zdravá mňamka plná vitamínů
Vdolky plněné zelím
Netradiční slané vdolky, které si naplníme zelím
Holubky (plněné zelné listy)
Listy bílého zelí plněné směsí rýže a mletého masa
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí - super příloha k pečeným masům, snadno uděláte a rychle podáváte
Ragů z kapra
Kapr na balkánský způsob
Bramboráčky se zelím a uzeným masem
Bramboráčky se zelím a uzeným masem - výborné teplé i studené, nesmí chybět na žádném stole
Holubce na maďarský způsob (Töltött káposzta)
Velmi chutné i s čerstvým chlebem