Ingredience mletá červená paprika
Mletá paprika, buď sladká nebo pálivá, která dává jídlu charakteristickou chuť i lákavou červenou barvu. Přidávame do gulášů,omáček i polévek.

Zapečené brambory tak trochu jinak
Dlabané brambory

Bramborová gulášová polévka (franfurtská)
Jednoduchá a rychlá polévka z brambor, párků a sladké papriky

Kovbojské fazole
Fazole připravené na pánvi se slaninou, cibulí, česnekem, paprikou... a podávané s chlebem

Vepřový guláš
Vepřový guláš s chlebem

Kuřecí čtvrtky s bramborem v troubě
Jak připravit na kuřeti tu nejkřupavější kůžičku a pochutnat si - jako přílohu dáme klasicky brabory

Smažené cibulové kroužky s česnekovopaprikovým dipem
Americká mňamka - Smažené cibulové kroužky s česnekovopaprikovým dipem, rychlá chuťovka nejen k pivu

Holubce na maďarský způsob (Töltött káposzta)
Velmi chutné i s čerstvým chlebem

Selská omeleta
Vaječná omeleta s osmaženými bramborami, podle chuti lze do omelety přidat ještě slaninu, kukuřici nebo okurku

Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto - levné, rychlé a vynikající, chuťově určitě nezklame

Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe

Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky

Kuře na paprice se špeclemi
Jak udělat skutečně dobré kuře na paprice? Rozhodně může být lepší, než čekáte, třeba se špeclemi nebo těstovinami.

Kuře na paprice s mašličkami
Výborné kuře na paprice se smetanou a mašličky jako příloha

Gulášová polévka
Gulášová polévka z hovězího nebo vepřového masa zahuštěná jíškou, s převládající chutí papriky, majoránky a česneku

Tvarohová pomazánka budapešťského typu
Výborná domácí pomazánka z tvarohu zjemněného margarínem a okořeněného mletou paprikou, cibulí a česnekem

Lečo
Rychle připravené lečo z pár vajec, uzeniny a dostupné zeleniny, nejlépe rajčat a papriky

Zelnačka na rychlo s fazolemi
Zelnačka na rychlo s fazolemi - hodně rychlé, levné a dobré, plné vitamínů a silně zahřívací.

Houbové karbenátky s pečeným bramborem
Karbenátky z mletého masa a hub, podáváme s pečeným bramborem a nejlépe kyselou zeleninou.