Ingredience pšeničná mouka polohrubá
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.
Koláč s červenou řepou a čokoládou
Lze použít i na muffiny
Jogurtová müsli buchta
Nejlepší je druhý den
Tvarohová buchta s čokoládovými kuličkami
Tvaroh s čokoládou...skvělá kombinace
Bezvaječná bublanina
Když dojdou vajíčka a vy přeci jen máte chuť na bublaninu
Citrónová bábovka
k nedělní kávě ideální
Kávové řezy
jednoduchý jemný moučník
Domácí vánočky
tradiční recept nezklame
Dýňové placičky
byla by škoda nevyužít dýni plnou vitamínů
Jogurtová bábovka s kandovaným ovocem
Bábovka je po upečení krásně vláčná
Mrkvová buchta
Zmizí rychlostí blesku
Švédský koláč s tvarohem a ovocem
sypaný koláč bez výroby těsta
Zelné tyčky
chutnají k vínu, pivu nebo samotné
Tvarohová buchta s ovocem
Výběr ovoce záleží na chuti a sezóně
Jahodové dortíky
něco sladkého ke kávě
Špenátová roláda s uzeným lososem
hodí se na oslavu
Cuketový perník s rumovou polevou
Perník trošku jinak.
Hruškové nekynuté koláčky
malé nebo velké všechny jsou dobré
Pirohy plněné dýní
Pokud jste milovníky dýní, určitě stojí za vyzkoušení
Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový
Povidlové taštičky
moučník nebo sladký oběd
Vanilkový koláč s nektarinkami
Křehké těsto plné lahodného vanilkového krému
Kakaové řezy s hruškami
skvělá kombinace chutí
Rohlíčky s tvarohem
rychlé, křehké, dobré
Hrnkový makovec se švestkami
švestky a mák se skvěle doplňují