Ingredience kurkuma
Kurkuma neboli indický šafrán je koření žluté barvy.Používá se v kari koření. Kurkumy se používá též jako barviva do potravin. Například se používá jako barvivo do bezvaječných těstovin, polévek, rýže .
Kuřecí kousky na kešu
chuť i vůně asijské kuchyně
Těstoviny s kokosovým mlékem
a kurkumou
Jednoduchá plněná vejce
vhodné i k pohoštění
Smažená rýže s kousky kuřete
na skok v asijské kuchyni
Indické brambory
zdravý a voňavý oběd
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
jiná polévka z dýně
Smetanové kuřecí kari
dobré nemusí znamenat složité
Květáková polévka s vůní orientu
ochutnejte zdravou indickou kuchyni
Mrkvová polévka
V jednoduchosti je krása
Ořechová kaše s chia
Snídaně pro dva
Šmakuláda s krabími tyčinkami a 3 varianty
není to žádné rizoto
Kapustový nákyp
Pro masožravce můžeme přidat třeba nakrájenou slaninu nebo kousek uzeného
Cizrnová korma s květákem
objevte indickou kuchyni
Pečené brambory se sýrovou omáčkou a strouhaným sýrem
Bezmasé jídlo pro milovníky sýru
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Tato super rychlá polévka je vydatná a plná živin. Skvěle se hodí na rychlou večeři.
Exotická čočková polévka
I v české kuchyni může vzniknout exotické jídlo - červená čočka a kurkuma jsou jeho základem.
Krkovička na sladko s rýží
Krkovička na sladko s rýží - zkuste, maso na sladko má úžasnou chut
Krabí salát s chřestem
Krabí salát s bílým chřestem
Hřejivá veganská dýňová polévka
Polévka plná chuti bez umělých přísad. Slunce na talíři, které vám jednou za sezónu nebude stačit.
Dhal z červené čočky
Že tohle jídlo neznáte Nevadí, je z Indie, ale příprava je poměrně snadná - sežeňte garam masalu a do toho.