Ingredience rozinky
Rozinky, často též hrozinky, jsou sušené plody vinné révy. Mohou se jíst syrové, především však se používají při pečení (do těsta – např. bábovka, mazanec, vánočka,přidávají do náplní – především tvarohové k plnění drobného sladkého pečiva – koláče, Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů.
Tvarohové koblížky
Kalorická bomba, ale kdo by jí odolal
Tvarohový mazanec
Zatím nejlepší, co jsem kdy dělala
Tvarohová štola
K jídlu hned v den pečení
Jáhelník
spařením jáhly ztratí svojí typickou hořkost
Domácí vánočky
tradiční recept nezklame
Chinois – francouzský máslový koláč
Na čas sice náročnější, ale chuťově výborný koláč
Mrkvová buchta
Zmizí rychlostí blesku
Nugátové kostičky
pohoštění nebo vánoční cukroví
Zdravé ovesné muffiny bez mouky
Zdravý dezert bez cukru a bez mouky. Přesto chutná výborně.
Kynuté lívanečky s ovocným přelivem
Kynuté lívanečky s ovocným přelivem - něco sladkého po obědě
Štola s kandovaným ovocem a ořechy
Ideální k snídani s horkým kakaem.
Lívanec s chia semínky
Lívanec s ochuceným tvarohem
Čokoládové muffiny
Křehké kakaové muffiny s kousky čokolády, oříšků a ovoce
Hruškový závin s ořechy
Hruškový závin s ořechy - představte si to : svařáček a štrůdlíček, ideální kombinace na ideální odpoledne...
Rỷže s ananasem a jablky
Rýže s ovocem - netradyční kombynace .
Žemlovka
Žemlovka neboli Zemlbába, sladký oběd z jablek, ořechů a hrozinek.
Mangová rýže
Mangová rýže s ořechy - ovoce a oříšky jsou dobrá kombinace, ochutnejte!
Šťouchaná buchta
Šťouchaná buchta - dobrá buchta k dobrému čaji, recept samá díra - odtud také název sám
Vánočka s mandlemi
Vánočku si nemusíte připravit jen na Vánoce, chutná vždycky
Rýžový nákyp
Nákyp připravený z rýžové kaše a zavařeniny
Rýžová kaše
Kaše uvařená z rýže a mléka, mírně ocukrovaná, podávaná s ovocem.
Žemlovka s kompotem
Tato žemlovka je zapečená v mléce s rozšlehanými žloutky, na těsto jsem použila tukové rohlíky