Ingredience kmín
Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel.Šabrej kmínovitý neboli římský kmín.Semínka jsou podobná kmínu, ale jsou větší a zelenohnědá. Především však mají jinou vůni a hořkou chuť .Semena se dají i drtit - drcený kmín.
Zdraví utopenci
Utopenci v zelí a feferonky
Bramborová gulášová polévka (franfurtská)
Jednoduchá a rychlá polévka z brambor, párků a sladké papriky
Kachna se zelím a chlupaté knedlíky
Kachna s červeným zelím a chlupaté knedlíky - nemusí být zrovna Svatomartinská, chutná vždy
Medovohořčičné kuřecí paličky
Kuřecí paličky v delikátní sladce pikantní marinádě.
Husí játra na cibulce
delikatesa,můžem podávat s bramborem nebo rýží
Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe
Zelňačka s klobáskou
Báječná a vydatná klasika - super polévka na zahřátí, jedna z českých a moravských nejoblíbenějších, připravená z vývaru.
Bramborová polévka s houbami
Vydatná polévka s chutí a vůní lesních hub, nejen pro podzimní čas.
Kmínová polévka
Přikládám recept na jednu z mnoha variant oblíbené, rychlé polévky. Přípravu zvládne skutečně každý.
Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky
Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Držte si chuťové buňky, tohle je fakt mazec - krkovička doplněná marmeládou z červené cibule a třeba s bramborem, paráda.
Vepřové na kmíně
Vepřová plec upravená na klasický způsob s kmínem, podávejte podle chuti s rýží nebo knedlíkem.
Vepřové maso dušené na houbách
Kousky vepřového plecka dušené s houbami, jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži
Houbová omáčka - připravená z jíšky
Smetanová omáčka s houbami, doporučuji s vepřovým masem a jako přílohu kynutý houskový knedlík
Kmínová polévka
Polévka uvařená z brambor dochucená kmínem zahuštěná vejcem podávaná s osmaženými kousky chleba
Polévka z droždí
Zdravá, chutná polévka vařená z droždí se strouhanou kořenovou zeleninou, podávaná s křupavými kousky osmaženého rohlíku
Bramboračka
Tradiční polévka připravená ze samých dobrých věcí: brambor, krup a hub.
Gulášová polévka
Gulášová polévka z hovězího nebo vepřového masa zahuštěná jíškou, s převládající chutí papriky, majoránky a česneku
Rybí filé zapečené se sýrem a rajčaty
Kousky mořské štiky nebo jiného rybího filé zapečené s plátky čerstvých rajčat a strouhaným tvrdým sýrem s vařenými brambory.