Ingredience sádlo
Sádlo je živočišný tuk,který se získává z prasat,hus kachen atd.Používá se v kuchyni na vaření,smažení a za studena.Také se používá při výrobě mýdla a mastí.Sádlo je velmi kalorické na 100 g má vepřové sádlo 3600 kj,má 99% tuků.Nové poznatky nepotvrdily že sádlo v organismu zvyšuje cholesterol a působí tak srdeční a cévní onemocnění - tento efekt je nyní dáván za vinu nadměrné produkci inzulinu vlivem vysokého obsahu cukrů v moderní stravě.Vyrábí se tak,že se nakrájí na malé kousky a vyškvaří se.Zcedí se a z kousků jsou škvarky a horké tekuté sádlo,které ve sklenici ztuhne. V poslední době se stále více mluví o použití sádla v kosmetice. Používá se jako pleťová maska.

Hovězí guláš
Gulášek z hovězí kližky

Hovězí na víně
Hovězí na víně z hovězích líček nebo kližky - jídlo, které oslní nejednu ženu.

Knížecí roštěná
Knížecí roštěná - roštěná se smetanou

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a cibulkou
další z řady tradičních jídel, velmi oblíbených, alespoň u nás

Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
aneb vepřo, knedlo, zelo .....

Pečené vepřové
Pečené vepřové - pro milovníky masa

Kysané zelí
Kysané zelí - příloha třeba k pečenému masu

Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Sekaná je neprávem považovaná za podřadné jídlo. Díky jednoduchému receptu vykouzlíte krásný hlavní chod.

Guláš z krkovičky
Guláš z krkovičky, jako přílohu diporučuji karlovarské a chlupaté knedlíky

Plněná vepřová panenka
Plněná vepřová panenka s nádivkou

Jitrnice
Jitrnice známe, připravujeme si je i sami doma. Jde to i tak trochu jinak...

Vepřové dušené na houbách
jemné kousky vepřového masa, provoněné lesem

Bramborová gulášová polévka (franfurtská)
Jednoduchá a rychlá polévka z brambor, párků a sladké papriky

Kovbojské fazole
Fazole připravené na pánvi se slaninou, cibulí, česnekem, paprikou... a podávané s chlebem

Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Nechejte vyniknout chuť hovězího masa. S lahví červeného vína chutná nejlépe!

Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Výborná, nenáročná večeře, kterou svou partnerku rozhodně nadchnete

Kachní prsa s švestkovou omáčkou
Křupavá prsíčka

Švestková omáčka
k uzeným masům

Selská omeleta
Vaječná omeleta s osmaženými bramborami, podle chuti lze do omelety přidat ještě slaninu, kukuřici nebo okurku

Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Kuřecí steak s jemnou holandskou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem.

Pečené brambory s rozmarýnem
výtečná příloha k masům nebo jen tak

Zelňačka s klobáskou
Báječná a vydatná klasika - super polévka na zahřátí, jedna z českých a moravských nejoblíbenějších, připravená z vývaru.

Hrachová kaše s uzeným masem
Skutečně jednoduché, tradiční jídlo, jak ho znáte z mládí od babičky - snadná úprava, kterou rozhodně neurazíte.

Vepřové na kmíně
Vepřová plec upravená na klasický způsob s kmínem, podávejte podle chuti s rýží nebo knedlíkem.