Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Domácí uzené v bramborákovém těstě
Domácí uzené v bramborákovém těstě - a jako přílohu jsem zvolila salát Coleslaw
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw - zdravá mňamka plná vitamínů
Krkovice s nivou a broskvemi
Závitky z krkovičky
Svíčková s brusinkama
Svíčková v brusinkách
Kuřecí maso se špenátem po indicku
Tahle kombinace vás překvapí neobyčejně silnou chutí.
Rajčatový guláš
Tak trochu jiný, než známe ten klasický
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Řepa, kozí sýr, balsamicová redukce - dohromady prostě skvělé
Špagety s kuřecím masem v mléčné omáčce
Vše na jedné pánvi rychle a velmi chutně
Rajčatové rizoto
Rychlá, velmi dobrá večeře, která zahřeje i pohladí
Luxusní cuketová hořčice
1 hořčice, dvě varianty
Tagliatelle s lososem a rukolou
Snadná a chutná úprava těstovin s lososem
Krkovička na pivu
Lahodná krkovička podlévaná pivem
Drůbeží salát
Drůbeží salát - s francouzskou bagetkou je ideální
Mix salát s kuřecím steakem
Salát s medovo-pomerančovo-citronovým přelivem
Japonské řízečky
Výborné jak hlavní jídlo, nebo vložka do zeleninového salátu
Hovězí pečeně na červeném víně
Hovězí pečeně na červeném víně - výborná varianta omáčky z vína a zeleniny
Domácí paštika
Domácí paštika - drůbeží játra, provensálké koření... s rozpečenou bagetkou a červeným vínem ideální.
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Tato super rychlá polévka je vydatná a plná živin. Skvěle se hodí na rychlou večeři.
Vepřové ve vlastní šťávě
Nakládané vepřové ve vlastní šťávě - do těstovin, pod zelí, do rizota
Polévka s kuřecími žaludky
Levná, rychlá, dobrá
Husí kaldoun se šunkovými knedlíčky
Vznešená polévka výborné chuti
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
inspirace Asií
Fenikl s treskou na zeleninovém podkladu
Fenikl - opomíjená zelenina, výborně doplní chuť ryby
Kuřecí polévka s kapáním
Polévka je základ - a tahle je naprostá klasika