Ingredience vejce
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.

Staročeské lívance
Staročeské lívance - seště jak je dělávaly naše babičky k snídani :-*

Vánoční hvězda
Vánoční hvězda z listového těsta a Nutely. Jak překvapit návštěvu? :-)

Smažená játra s bramborovou kaší
Smažená játra s bramborovou kaší - rychlý obídek, který zvládne každý

Karbanátky z krutího masa a špenátem
Nejlepší recept na výborné karbanátky, podávám s bramborem

Studentské těstoviny
Studentské těstoviny - rychlé, levné a bylo toho hodně, takže i chudý věčně hladový student se zasytí :)

Tvarohové tyčinky slané
Křupavé tyčinky z tvarohového těsta sypané solí a kmínem

Sýrové sušenky
Čtverečky křehkého těsta štědře posypané sýrem

Plněné lasagne
Plněné lasagne - velmi chutný oběd a pokud vynecháte šunku, tak i bez masa ;-)

Mandlová bábovka s třešněmi
Mandlová bábovka s třešněmi - velmi chutná rychlovka, a rozhodně není suchá

Perničky hned měkké
Rychlé perníčky, které můžeme hned jíst

Banánové muffiny
Banánové muffiny - vydatná snídaně i svačinka

Salát s vejci a červenou řepou
Salát s vejci a červenou řepou - zdravý salát z červené řepy

Žemlovka
Žemlovka neboli Zemlbába, sladký oběd z jablek, ořechů a hrozinek.

Jablečné koláčky v listovém těstě
Jablečné koláčky v listovém těstě - Lehký dezert ke kávě nebo čaji

Vejce s játry
Vejce s játry - připravíme si chuťovku, do které použijeme kuřecí játra s chřestem

Bramborové halušky s bryndzou
Halušky z těsta ze syrových brambor, podávané s bryndzou a slaninou

Bryndzové knedlíky
Něco na způsob tvarohových knedlíků, jen místo tvarohu jsme použili bryndzu.

Špenátové lívance s bryndzou
Do těsta na lívance jsme přidali špenát a osmažené lívance natřeli bryndzou

Oštěpkové nočky
Smažené nočky připravené z těsta z brambor a sýra

Borůvkový dortík
Borůvkový dortík - celozrný dortík s borůvkami a pistáciemi

Bryndzovníčky
Buchtičky naslano z křehkého těsta s bryndzovou nádivkou

Šunkafleky
Zapečené těstoviny, které nikdy neomrzí

Koláč s hroznovým vínem
Hroznový koláč - výborný koláč, na který použijeme hroznové víno dvou barev

Sýrový nákyp
Obdoba jablečného nákypu - zkusíme s nastrouhaným sýrem, taky báječná varianta.