Ingredience vepřové maso
Vepřové maso je pro lidský organismus cenným dodavatelem proteinů, jedním z nejdůležitějších zdrojů vitaminu skupiny B a obsahuje také nezanedbatelné množství minerálních látek a stopových prvků, jako je železo, draslík, selen či zinek. Každá část vepřového, a to doslova od hlavy až po oháňku, nabízí pestré možnosti zpracování.
Skotská vejce
není vejce jako vejce
Špagetová dýně s masovou směsí
špagety bez těsta
Těstovinové mušle s masovou náplní
méně obvyklé těstoviny stojí za zkoušku
Kyselá polévka s masovými knedlíky.
inspirace z vietnamské kuchyně
Italský těstovinový salát s kapary
Skvělý je ihned servírovaný ale i řádně vychlazený
Tradiční český vepřový gulášek
Jako přílohu jsem zvolil chléb.
Vepřové maso se zeleninou, podávané s dušenou rýží
Trochu jiná Znojemská...
Tagliatelle s masovou směsí
Těstoviny s masovou směsí
Vepřovy ptáček
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat
Vepřový guláš v chlebánku
Vepřový guláš v chlebánku - rychlý plnohodnoný oběd, ale druhý den ještě lepší.
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem - nenáročný, chutný pokrm.
Znojemské maso
Znojemské maso aneb Vepřový plátek na okurkách
Vepřová paštika
Vepřová paštika - pravá domácí paštika, a víte co do ní dáváte
Penne Rigate s pečeným masem
Zbylo Vám pečené maso z oběda? Použijte ho na další, lehčí jídlo!
Pikantní vepřové ragů
Pikantní vepřové ragů - zkuste tuhle nevšední kombinaci masa a tvarohu
Domácí uzené
Chcete si vyzkoušet domácí uzení bez udírny Snadno, podívejte :)
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Sekaná je neprávem považovaná za podřadné jídlo. Díky jednoduchému receptu vykouzlíte krásný hlavní chod.
Bramboráčky s masovou směsí sypané sýrem
Bramborák tak trošku na náš způsob
Svíčková a domácí knedlík
Svíčkovou zná každý - tady je úprava včetně domácího knedlíku, a s vepřovou pleci
Vepřové maso dušené na houbách
Kousky vepřového plecka dušené s houbami, jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži
Dušené maso vepřové
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení vepřového masa.