Ingredience sádlo
Sádlo je živočišný tuk,který se získává z prasat,hus kachen atd.Používá se v kuchyni na vaření,smažení a za studena.Také se používá při výrobě mýdla a mastí.Sádlo je velmi kalorické na 100 g má vepřové sádlo 3600 kj,má 99% tuků.Nové poznatky nepotvrdily že sádlo v organismu zvyšuje cholesterol a působí tak srdeční a cévní onemocnění - tento efekt je nyní dáván za vinu nadměrné produkci inzulinu vlivem vysokého obsahu cukrů v moderní stravě.Vyrábí se tak,že se nakrájí na malé kousky a vyškvaří se.Zcedí se a z kousků jsou škvarky a horké tekuté sádlo,které ve sklenici ztuhne. V poslední době se stále více mluví o použití sádla v kosmetice. Používá se jako pleťová maska.

Fazolová polévka se zelím a uzeným masem
Fazolačka trochu jinak

Bramborové flíčky s uzeným masem
Bramborové flíčky s uzeným masem - šunkofleky jinak

Fazolový guláš s bramborem
Ideální vyprošťováček

Vepřové karé s hořčicí na sladké cibuli s rýží
Netradiční chuť

Zelňačka podle babičky
S pečivem klidně i jako hlavní jídlo

Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachna s červeným zelím

Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.

Bramborové knedlíky se škvarkama
Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím

Segedínský guláš z krkovice
Segedínský guláš z krkovice - dáte si s knedlíkem, nebo chlebem ?

Tvarohové koblížky
Tvarohové koblížky - rychlovka, ale moooc dobrá

Katův šleh s chlebáčky
Katův šleh s chlebáčky - oblíbený český KAŤÁK, ale přílohu zvolíme trochu netradiční.

Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Další z variant tohoto v současnosti stále populárnějšího jídla

Marinovaná krkovice na provensálském koření
Marinovaná krkovice na provensálském koření s listovým špenátem a bramborovými noky

České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou
České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou - ještě okurčičku, nebo červenou řepu

Grenadýr marš
Těstoviny s brambory

Znojemská hovězí s rýží
Znojemská hovězí s rýží - všichni známe, a ještě lepší je druhý den.

Boršč
Pravá ukrajinská a vynikající polévka plná chuti

Dršťková polévka
I tahle polévka je chutná - k dršťkám má spousta lidí výhrady, ale stačí jednou překonat a určitě jí přijdete na chuť.

Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou
Dokažte sami sobě, že zvládnete i náročnější receptury, kterými oslníte všechny přísedící u slavnostní tabule.

Rajčatový guláš
Tak trochu jiný, než známe ten klasický

Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
pečené maso, kyselé cibulky a bramborová kaše se sladkou karotkou - jednoduše skvělé

Hovězí maso ve vlastní šťávě
Hovězí maso dlouho tažené na červeném víně

Drštková polévka
Velice chutná

Roštěná na houbách
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami