Ingredience sádlo
Sádlo je živočišný tuk,který se získává z prasat,hus kachen atd.Používá se v kuchyni na vaření,smažení a za studena.Také se používá při výrobě mýdla a mastí.Sádlo je velmi kalorické na 100 g má vepřové sádlo 3600 kj,má 99% tuků.Nové poznatky nepotvrdily že sádlo v organismu zvyšuje cholesterol a působí tak srdeční a cévní onemocnění - tento efekt je nyní dáván za vinu nadměrné produkci inzulinu vlivem vysokého obsahu cukrů v moderní stravě.Vyrábí se tak,že se nakrájí na malé kousky a vyškvaří se.Zcedí se a z kousků jsou škvarky a horké tekuté sádlo,které ve sklenici ztuhne. V poslední době se stále více mluví o použití sádla v kosmetice. Používá se jako pleťová maska.
Fazolová polévka se zelím a uzeným masem
Fazolačka trochu jinak
Bramborové flíčky s uzeným masem
Bramborové flíčky s uzeným masem - šunkofleky jinak
Fazolový guláš s bramborem
Ideální vyprošťováček
Vepřové karé s hořčicí na sladké cibuli s rýží
Netradiční chuť
Zelňačka podle babičky
S pečivem klidně i jako hlavní jídlo
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachna s červeným zelím
Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.
Bramborové knedlíky se škvarkama
Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím
Segedínský guláš z krkovice
Segedínský guláš z krkovice - dáte si s knedlíkem, nebo chlebem ?
Tvarohové koblížky
Tvarohové koblížky - rychlovka, ale moooc dobrá
Katův šleh s chlebáčky
Katův šleh s chlebáčky - oblíbený český KAŤÁK, ale přílohu zvolíme trochu netradiční.
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Další z variant tohoto v současnosti stále populárnějšího jídla
Marinovaná krkovice na provensálském koření
Marinovaná krkovice na provensálském koření s listovým špenátem a bramborovými noky
České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou
České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou - ještě okurčičku, nebo červenou řepu
Grenadýr marš
Těstoviny s brambory
Znojemská hovězí s rýží
Znojemská hovězí s rýží - všichni známe, a ještě lepší je druhý den.
Boršč
Pravá ukrajinská a vynikající polévka plná chuti
Dršťková polévka
I tahle polévka je chutná - k dršťkám má spousta lidí výhrady, ale stačí jednou překonat a určitě jí přijdete na chuť.
Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou
Dokažte sami sobě, že zvládnete i náročnější receptury, kterými oslníte všechny přísedící u slavnostní tabule.
Rajčatový guláš
Tak trochu jiný, než známe ten klasický
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
pečené maso, kyselé cibulky a bramborová kaše se sladkou karotkou - jednoduše skvělé
Hovězí maso ve vlastní šťávě
Hovězí maso dlouho tažené na červeném víně
Drštková polévka
Velice chutná
Roštěná na houbách
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami