Ingredience uzené maso
Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách.Historie padá až do dob pravěku.Takto vyuzené vydrželo několik měsíců. V Česku uzení masa je na výsluní.V kuchyni uzené maso je velmi pěkné zpestření jídelníčku . Taková zelňačka , uzené s bramborem , špenát , čočka a další úžasné jídla. To jsou naše české klasiky.

Moravské uzené s povidlovou omáčkou
ze staročeské kuchyně

Zapečené těstoviny s uzeným masem
S kyselou okurkou nemají chybu

Karlovarské hrnkové knedlíky a nádivka z mikrovlnky
snadné a rychlé vaření

Obyčejné šunkofleky
jednoduché a dobré těstoviny

Šťovíková polévka
Šťovíková polévka - konečně začal růst, tak s chutí do něj.

Bramborové flíčky s uzeným masem
Bramborové flíčky s uzeným masem - šunkofleky jinak

Rump steak s fazolkami a uzeným, s pečeným bramborem
Místo uzeného můžeme použít anglickou slaninu.

České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou
České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou - ještě okurčičku, nebo červenou řepu

Babiččina uzená rýžová polévka
Babiččina uzená rýžová polévka - místo rýže lze strouhání

Špagety s brokolicí a žampiony
Rychlý oběd

Bramborovozeleninová kaše s domácím uzeným
Doporučuji jako přílohu kyselou okurku, nebo nakládanou řepu.

Domácí uzené v bramborákovém těstě
Domácí uzené v bramborákovém těstě - a jako přílohu jsem zvolila salát Coleslaw

Uzené pečené maso s bramborem
Klasika - nenáročné a dobré

Bramborový knedlík s uzeným masem
Výborný se špenátem nebo zelíčkem

Pirohy s uzeným masem
Bramborové pirohy s uzeným masem, voňavá dobrota na večeři nebo k obědu.

Bramborové placky s uzeným masem
Bramborové placky s uzeným masem a opraženou cibulkou

Sojové karbanátky
Sojové karbanátky - karbanátky nemusí být jen z masa

Flíčky s uzeným
Oblíbené šunkofleky, lehce zapečené, podávané s nezbytnou okurkou

Sekaná pečeně ve vaječné omeletě
Sekaná pečeně se dá jíst teplá i studená, zkusme jednu ve vaječné omeletě

Bramborové šišky s uzeným masem a červeným zelím
I takhle se dá udělat rychlý a dobrý oběd, který určitě nezruinuje rodinný rozpočet

Zapečené těstoviny trochu jinak
Vyměňte mraženou zeleninu za chuťově výrazné suroviny, které pozvednou studentské jídlo o úroveň výš. Jednoduché a lahodné.

Zapečené Gnocchi s uzeným masem
Zapečené Gnocchi s uzeným masem a liškami, zalité vajíčkem a smetanou

Tarhoňa s uzeným masem a smaženou cibulkou
Tarhoňa - že vám to nic neříká? Zeptejte se rodilého maďara, tohle je totiž pravá maďarská těstovina.

Roláda se špenátem z listového těsta
Roláda se špenátem z listového těsta - výborné k pivíčku