Ingredience uzené maso
Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách.Historie padá až do dob pravěku.Takto vyuzené vydrželo několik měsíců. V Česku uzení masa je na výsluní.V kuchyni uzené maso je velmi pěkné zpestření jídelníčku . Taková zelňačka , uzené s bramborem , špenát , čočka a další úžasné jídla. To jsou naše české klasiky.
Moravské uzené s povidlovou omáčkou
ze staročeské kuchyně
Zapečené těstoviny s uzeným masem
S kyselou okurkou nemají chybu
Karlovarské hrnkové knedlíky a nádivka z mikrovlnky
snadné a rychlé vaření
Obyčejné šunkofleky
jednoduché a dobré těstoviny
Šťovíková polévka
Šťovíková polévka - konečně začal růst, tak s chutí do něj.
Bramborové flíčky s uzeným masem
Bramborové flíčky s uzeným masem - šunkofleky jinak
Rump steak s fazolkami a uzeným, s pečeným bramborem
Místo uzeného můžeme použít anglickou slaninu.
České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou
České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou - ještě okurčičku, nebo červenou řepu
Babiččina uzená rýžová polévka
Babiččina uzená rýžová polévka - místo rýže lze strouhání
Špagety s brokolicí a žampiony
Rychlý oběd
Bramborovozeleninová kaše s domácím uzeným
Doporučuji jako přílohu kyselou okurku, nebo nakládanou řepu.
Domácí uzené v bramborákovém těstě
Domácí uzené v bramborákovém těstě - a jako přílohu jsem zvolila salát Coleslaw
Uzené pečené maso s bramborem
Klasika - nenáročné a dobré
Bramborový knedlík s uzeným masem
Výborný se špenátem nebo zelíčkem
Pirohy s uzeným masem
Bramborové pirohy s uzeným masem, voňavá dobrota na večeři nebo k obědu.
Bramborové placky s uzeným masem
Bramborové placky s uzeným masem a opraženou cibulkou
Sojové karbanátky
Sojové karbanátky - karbanátky nemusí být jen z masa
Flíčky s uzeným
Oblíbené šunkofleky, lehce zapečené, podávané s nezbytnou okurkou
Sekaná pečeně ve vaječné omeletě
Sekaná pečeně se dá jíst teplá i studená, zkusme jednu ve vaječné omeletě
Bramborové šišky s uzeným masem a červeným zelím
I takhle se dá udělat rychlý a dobrý oběd, který určitě nezruinuje rodinný rozpočet
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vyměňte mraženou zeleninu za chuťově výrazné suroviny, které pozvednou studentské jídlo o úroveň výš. Jednoduché a lahodné.
Zapečené Gnocchi s uzeným masem
Zapečené Gnocchi s uzeným masem a liškami, zalité vajíčkem a smetanou
Tarhoňa s uzeným masem a smaženou cibulkou
Tarhoňa - že vám to nic neříká? Zeptejte se rodilého maďara, tohle je totiž pravá maďarská těstovina.
Roláda se špenátem z listového těsta
Roláda se špenátem z listového těsta - výborné k pivíčku