Ingredience zakysaná smetana
Zakysaná smetana či kysaná smetana je mléčný výrobek .Průmyslově se vyrábí fermentací smetany v tancích nebo přímo v kelímcích.Používá se ve studené i k vaření polévek, omáček apod.Ve východoevropské kuchyni je zvykem při podávání přidávat zakysanou smetanu do některých polévek jako je boršč nebo soljanka.
Buchta tchýně Jaruny
Pro ty, kteří nemají rádi
Kávové řezy
jednoduchý jemný moučník
Pečené jablíčko
sladká tečka k odpolední kávě
Mrkvové placičky s kari dipem
Suroviny na placičky máte zřejmě běžně doma
Hrášková polévka
vařená trochu jinak
Candát v sezamu
ryba, která zaslouží pozornost
Plněné rohlíčky z listového těsta
Luxusní jsou ještě vlažné, ale ani za studena nemají chybu
Košíčky s ovocem
cukroví nebo zákusek
Makové křehké muffiny
švesty a mák jsou skvělá dvojice
Červené rizoto
kdo neochutnal neuvěří
Tvarohový dort s chia semínky a borůvkami
Nepečený dort
Vepřové plíčky na smetaně
oběd pro skutečné fajnšmekry
Brokolice trochu jinak
Chutná i těm, kdo ji moc rádi nemají.
Mrkvovo-zázvorový krém pro úplné začátečníky
Tuhle polévku zvládne opravdu každý. Přesto chutná výborně. A je zdravá :-)
Hovězí steak s hlívou
chuť hovězího doprovázená jemnou chutí hlívy na smetaně
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Nadýchaný kynutý koláč plný chuti jahod a rebarbory, který volá po létě.
Čokoládové hvězdičky
Extračokoládové vlahé potěšení, jako dezert nebo svačina ke studené sklenici mléka.
Klasická Koprová omáčka
Kdo by neznal :) - klasicky s vajíčkem a knedlíky
Halušky s brynzou a opečeným špekem
výrazná chuť brynzy na se dokonale snoubí s vůní opečené slaniny
Halušky s bryndzou a slaninou
Slovenský poklad
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Krásný variabilní dezert plný tvarohu pro malé/velké mlsouny. Ovoce doplňte podle sezóny nebo zásob. Výborný bude koláč i bez něj.
Muffiny s marmeládou
Místo marmelády můžeme použít čokoládu
Pravá ruská Soljanka
Polévka s masem a olivami. Ideální se zakysanou smetanou.
Vegetariánský Boršč z Ukrajiny
Bezmasá varianta