Ingredience zakysaná smetana
Zakysaná smetana či kysaná smetana je mléčný výrobek .Průmyslově se vyrábí fermentací smetany v tancích nebo přímo v kelímcích.Používá se ve studené i k vaření polévek, omáček apod.Ve východoevropské kuchyni je zvykem při podávání přidávat zakysanou smetanu do některých polévek jako je boršč nebo soljanka.
Polévka PALOCZA
Polévka PALOCZA - pravá maďarská polévka se skopovým masem
Tomatová polévka
Tomatová polévka - nevím proč, ale moje babička mi nakonec do polévky strouhala na jemno mrkev a já u toho taky zůstala - zkuste!
Šunková paštika trochu jinak
Domácí šunková paštika zapečená s palačinkou
Pečená mini mozzarella
Mozzarella v trojobalu - drobnůstka, kterou znáte podobně třeba z MacDonaldu, ale domácí je samozřejmě lepší.
Červená řepa se smetanou
Uvařená nastrouhaná řepa, ochucená sladko-kysele a zjemněná smetanou jako příloha k pečenému masu
Kukuřičná polévka
Poprvé jsem jí jako malá jedla ve Španělsku a na tu chuť doteď vzpomínám, proto už ji dělám i doma svým dětem. Je vyborná.
Houbová omáčka - zahuštěná smetanou
Bílá smetanová omáčka z hub, výborná s vajíčkem na tvrdo a kynutými knedlemi
Cibulový koláč
Cibulový koláč - francouzská klasika za pár korun
Lívanečky ze zakysané smetany bez kynutí
Lívanečky ze zakysané smetany bez kynutí - vypadají jako vdolky, ale jsou to lívance :D
Kapusta se šunkou
Zdravý kapustový nákyp se šunkou
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Houbová omáčka s vařeným hovězím - jemná smetanová omáčka s vůní lesa
Segedín s pečeným karlovarským knedlíkem
Mňamka na nedělní obídek
Salát z vařeného hovězího masa
Salát z hovězího plecka
Žampionový krém
Rychlá polévka s jemnou chutí žampionů a muškátového oříšku, pro podzimní večery naprosto ideální.
Zapečené brambory Alba
Zapečené brambory Alba - zapečené brambory zase trochu jinak
Ovocný salát s kaki
Ovocný salát s kaki - vitamínová bomba pro zimní měsíce
Štovíkový boršč
Polévka s brambory, uzeným masem a zahradním štovíkem - plno chuti a vitamínů
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně - myslím, že není třeba nic dodávat :), základ české kuchyně v klasickém provedení.
Maďarský tokáň
Magyar Tokáň
Pečený losos
Pečený losos s křenovou omáčkou
Kokosové řezy
křehké kokosové řezy
Krtkův dort na plech
Domácí krtkův dortík - krtk;v dort určitě znáte, udělat si vlastní, domácí není žádná věda, s chutí do toho! Úspěch zaručen.
Lambáda
Recept poněkud složitější, ale rozhodně stojí za to - dortové řezy s banánem a krémem
Koprová omáčka
Podáváme s hovězím masem nebo vejcem na tvrdo.