Ingredience vejce
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.

Rýžové placičky
Ideální, když zbude rýže od oběda

Kuskusové placičky
Dají se jíst jak teplé, tak i studené

Bramborové flíčky s uzeným masem
Bramborové flíčky s uzeným masem - šunkofleky jinak

Vykoštěné vepřové koleno
S bramborem a špenátem

Obalovaný květák a pórek v těstíčku s bramborovou kaší
Obalovaný květák a pórek v těstíčku s bramborovou kaší - něco pro vegetariány, ale pochutnají si určitě všichni.

Koláč z krvavých pomerančů
Sezóna červených krvavých pomerančů je v plném proudu. Využijte je k přípravě této dobroty - bochník nebo koláč, na formě nesejde.

Borůvkový koláč s majonézou
Unikátní kousek, koláč s majonézou! Je opravdu vynikající!

Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachna s červeným zelím

Kuřecí plátek s květákovo-kaštanovým pyré
Kuřecí plátek s květákovo-kaštanovým pyré, odlehčená příloha a celkově velmi lehké jídlo.

Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
a k tomu bruschetta s cherry rajčátky

Zapečené plněné papriky
Papriky plněné rýží a mletým masem.

Kuřecí maso na bramboráku
Kuřecí řízky na bramboráku

Kančí guláš s karlovarským knedlíkem
Guláš z kančí plece

Anglické tyčinky
Tyčinky s anglickou slaninou

Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.

Bramborové pusinky
Lze použít jako přílohu.

Koláč s meruňkami a drobenkou
Meruňkový koláč

Filety z tresky na zelenině
Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory maštěné máslem nebo podáváme samotné.

Štola s kandovaným ovocem a ořechy
Ideální k snídani s horkým kakaem.

Telecí dušené na hrubozrné hořčici
se špeclemi

Kokosová bábovka Black & White
Dvoubarevná bábovka s kokosem.

Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
k tomu šalvějové máslo - velmi dobré jídlo

Vepřové maso dvou druhů se zelím a bramborovým knedlíkem
Česká klasika - knedlo - vepřo - zelo.

Langoš
Langoš - stánková klasika, dobrota naplocho, ale nemusíte za ním putovat ven, zkuste sami doma.