Ingredience hovězí vývar
Pro přípravu vývaru se často používají části masa s kostí, jako např. hovězí přední, kuřecí hřbety, rybí hlavy ap., které mají omezené použití pro přímou přípravu masného jídla. Suroviny se zpravidla vkládají do studené, málo či vůbec solené vody, aby se chuťové látky lépe vyvařily.
Fazolové lusky na kyselo
Fazolové lusky na kyselo - ve smetanové omáčce se sázeným vejcem neboli volským okem
Roštěná na houbách
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami
Valašská kyselice
Valašská kyselice - legendární krajová specialita
Asijská žebírka
Masíčko na kosti ve sladko-pálivé omáčce
Vepřové dušené s mrkví
Vepřové dušené s mrkví - trošku jinak, než ve školní jídelně
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.
Smetanovožampionová omáčka s rýží
Smetanovožampionová omáčka s rýží - nemusí být vždy maso ;-)
Hovězí svíčková na cibuli
Hovězí svíčková pečená na cibuli
Srnčí žebro
Srnčí žebro na černo
Hovězí dušené na skořici
Byť to může pro někoho znít nezvykle, vůně skořice doplní nádherně plnou chuť masa a sušených rajčat - ochutnáte sami.
Hovězí guláš
Gulášek z hovězí kližky
Hovězí na víně
Hovězí na víně z hovězích líček nebo kližky - jídlo, které oslní nejednu ženu.
Česká cibulačka
Česká cibulačka s opečenými chlebovými kostičkami
Vepřová játra na roštu
Šťavnatá jatýrka - rychlovka, která neurazí
Česnekový krém
Parádní polévka pro podzimní sychravé dny, zahřeje i pohladí
Guláš z krkovičky
Guláš z krkovičky, jako přílohu diporučuji karlovarské a chlupaté knedlíky
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší - měkoučké jehněčí masíčko, vonící rozmarýnem a plné chutě
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně - myslím, že není třeba nic dodávat :), základ české kuchyně v klasickém provedení.
Česneková polévka
Česnekový krém se smetanou
Boloňské ragů
Výborná masová směs, k těstovinám naprosto dokonalá
Vepřové dušené na houbách
jemné kousky vepřového masa, provoněné lesem
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Nechejte vyniknout chuť hovězího masa. S lahví červeného vína chutná nejlépe!
Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe
Lasagne alla Bolognese
Pravé lasgne s boloňským ragů - Itálie připravená u vás doma