Ingredience oregáno
Dobromysl obecná známá jako koření oregano.Celá rostlina je silně aromatická.Hodně se používá do italských, španělských a mexických jídel. Rovněž v jižní Francii a Provenci má své význačné uplatnění. Do jídel se přidává sušená. Bez oregana nelze připravit výtečné mexické jídlo "chilli con carne". Velmi chutná je na skopovém a telecím mase. Je vhodná k tučnějším jídlům.
Quinoa s cuketou a kozím sýrem
spolehlivě zažene hlad
Fazole s chorizem
rychle a chutně uvařeno
Plněné cibulové soudečky
nejsou jen pro milovníky cibule
Polévka z máslových fazolí s tuňákem
luxusní a rychlá
Křupavá pizza bez mouky
výsledek stojí za tu práci
Sušená rajčata naložená v oleji
Když máte velkou úrodu rajčat a už nevíte co s nimi..sušená jsou vynikající nejen do těstovin
Risone verde
neobyčejně obyčejná těstovinová rýže
Domácí Pizza s nejlepší salakvardou
Na plech a samozřejmě lepší než kupovaná
Dědovo tajemství
Kotlety na leču.
Topinka trochu jinak
Topinka s masem
Stifado
Stifado neboli Cibulkový gulášek
Papriky plněné balkánským sýrem
Papriky plněné balkánským sýrem - podáváme s bagetkou, zeleninovým salátem nebo s bramborem.
Pizza na pánev
Bleskovka co dům dal, a navíc jednoduše připravená přímo na pánvi
Jemné masíčko na citronech
Lehké jídlo z plecka nebo kuřecího masa, výborně spojené s citronovou chutí
Boloňské ragů
Výborná masová směs, k těstovinám naprosto dokonalá
Penne all Salsicia
masové ragů, těstoviny, rajčata, to vše provoněné rozmarýnem - nádhera
Lasagne alla Bolognese
Pravé lasgne s boloňským ragů - Itálie připravená u vás doma
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Jedna z variant populárního řecké špízu, velmi snadného na přípravu
Rajská polévka II
Polévka z rajčatového protlaku se svěžím nádechem jižních zemí (kvůli použitým bylinkám)
Lahodná omáčka z kýty a vrtulky
Vepřová kýta doplněná těstovinami, voňavá a chutná večeře
Špagety s mletým masem
Špagety s omáčkou z mletého masa, sypané sýrem