Ingredience anglická slanina
Anglická slanina je druh slaniny . V českých zemích se vyrábí z vepřového boku, který je vykostěn, Ta se skládá z nasolené vepřové pečeně a kousku boku s ponechaným tukovým krytím. Může být neuzená nebo uzená Postupy výroby jsou různé. Maso se pak udí studeným kouřem dva až tři dny.
Bůčkové závitky s červeným zelím
k takovému obědu se hodí jedno orosené pivo
QUICHE
Výborný je teplý i studený
Francouzská klasika z hovězího masa
trochu delší vaření nás odmění výbornou chutí
Pikantní kuřecí křidýlka
do marinády nenakládáme ale rovnou v ní pečeme
Zapečené toasty se slaninou a vejcem
vydatná snídaně
Slaný květákový koláč
jednoduše s květákem
Hrášková polévka
vařená trochu jinak
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
byť tradiční, tak docela neotřelá kombinace ryby a hub
Kotlety s houbami
z hub nemusí být jen smaženice
Krůtí karbanátky s dušeným hráškem
pikantní karbanátky jsou doplněné jemným hráškem
Quiche de Lorraine
aneb slaný francouzský koláč s cibulí a slaninou
Krůtí roláda s vepřovým jazykem
roláda má vždy úspěch
Vepřové závitky se sušenými švestkami a mrkví
milujete roládky a závitky ?
Vepřové závitky na víně
vepřové chutná na víně skvěle
Kotlety a NA TO
ze starých receptů
BOEUF BOURGUIGNON - Hovězi maso po burgundsku
Maličko složitější, ale výsledek je vynikající
Gratinované kapustičky s chorizem
jsou dobré s uzeninou nebo jen s vejci
Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou
dobrota s hříbky
Vepřová roláda s bílým chřestem
Vepřová roláda s bílým chřestem. Obliba chřestu stoupá, dopřejte si i vy!
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Domácí noky s čerstvě natrhaným medvědím česnekem tvoří krásné jarní menu.
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Velmi rychlý a lehký oběď nebo stylový předkrm - plněné jarní žampiony.
Gnocchi alľ Amatriciana
domácí bramborové noky s úžasnou chutí a vůní slaniny Guanciale
Přírodní kuřecí plátek s fazolkami na slanině a brambor
Velikonoční rychlovka... Barevné a za pár minut hotové. ..
Halušky s bryndzou a slaninou
Slovenský poklad