Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Krkovička na cibuli a česneku s hlávkovým zelím
klasika české kuchyně nesmí chybět
Těstoviny s mascarpone
Určitě je budete dělat častěji
Dýňové noky se šalvějí
Jednoduché jídlo, které se k podzimu krásně hodí
Balené kapustičky
zabalit jde skoro všechno
Japonská cibulová polévka
známe francouzskou cibulačku i českou -zkusíme japonskou ?
Celerový salát
s pečivem, k rybě nebo na chlebíčkách
Polévka s květákem a liškami
květáková polévka může být pokaždé jiná
Kulajda
ta naše
Vepřové na smetaně s lesními houbami
když rostou houby
Pikantní kuřecí křidýlka
do marinády nenakládáme ale rovnou v ní pečeme
Skotská vejce
není vejce jako vejce
Jarní pilaf
vůně se line po celém domě
Tuňák s kuskusem a zeleninou
zeleninu můžeme použít čerstvou nebo mraženou
Hermelín s cibulkou na černém pivu
může být i Camembert nebo Encián
Špenátové taštičky z listového těsta
použijeme formu na muffiny
Zapečené toasty se slaninou a vejcem
vydatná snídaně
Kuřecí prsa s pestem
kuřecí prsa zase jinak
Slaný květákový koláč
jednoduše s květákem
Závin podle Malvínky
zdravý a skvělý
Italská minisekaná
mini se hodí nejen k obědu
Exotická pánev
trocha exotiky neškodí
Pikantní lososové kuličky
výborné k posezení s přáteli
Pstruhové balíčky v pórku
ryba je dobrá i dietní
Plněná cereální kaiserka
snídaně nebo lehká svačina