Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Kapr na modro
Vařený kapr se zeleninou, chutný s bramborovým salátem
Nepravé mušle
Vláčná směs z opečeného rybího masa podávaná ve skořápkách z mušlí
Vínový kapr v dvojobalu
Kousky kapra povařené v bílém víně a následně usmažené ve vejci a strouhance
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Dozlatova upečené maso, sladký hrášek s voňavou mátou - to se neomrzí
Vepřovy ptáček
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat
Exotická čočková polévka
I v české kuchyni může vzniknout exotické jídlo - červená čočka a kurkuma jsou jeho základem.
Veganský teplý quinoový salát
Nebojte se bezmasých jídel. Tento hutný teplý salát je ideální pro mrazivé počasí, zahřeje svou chutí i krásnými barvami
Pečené vepřové maso se špenátem
Pečené vepřové maso se špenátem - stará dobrá česká klasika
Chobotnice na grilu
Chobotnice na grilu - v naší zemi trochu nezvyklé, leč vynikající..stojí určitě za vyzkoušení
Polévka z růžičkové kapusty
Zahuštěná smetanová polévka ze zeleninového vývaru a růžičkové kapusty
Vepřový guláš našeho pantáty
Mňamina na neděli
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami - chuťově velmi silný požitek
Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem
Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem - dobrota ba až mňamina
Bylinkové rizoto
Bylinkové rizoto - je to super obohacená rýže, může být podávaná i jako příloha. My ji máme moc rádi i samotnou :)
Cibulový koláč s ořechy
Velmi lahodný a jemný koláč. U nás ne moc známý, myslím že recept pochází až ze Španělska ;-)
Kuře na citronech s tarhoňou
Kuře na citronech s tarhoňou - pečené kuřátko v lehce netradičním pojetí
Čevabčiči z mletého masa
Čevabčiči z mletého masa - známé masové šišky s bramborovou kaší
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina - Lehká letní večeře z hlívy, lilku, rajčat a fantazie
Stifado
Stifado neboli Cibulkový gulášek
Jarní závitky
Jarní závitky - zvládnete doma stejné jako v asijském bistru. Skoro všechny ingredience nakupuji v asijských potravinách.
Bramboráky
Bramboráky - tradiční české a vynikající
Květákový mozeček
Květákový mozeček - klasika, nemusí být vždy maso ;-) . A květák je velmi chutná zelenina.
Domácí lečo
Domácí lečo - velmi dobré, lehké a víte co vše v něm máte.
Vepřová panenka s nádivkou
Vepřová panenka s nádivkou - nádivku si připravíme z kuřecích jater